Installationer

En teknisk lösning som anpassas efter olika behov.

Olika plattformar

Copernicus är en tekniskt öppen lösning som kan installeras och köras på teknologier från Microsoft, Linux, IBM och Apple.

Vi har lång erfarenhet av att leverera på dessa plattformar och kan designa en tillämpning som passar just era behov.

Egen server

Många företag föredrar att installera Copernicus på egen server. Om ni har egen personal som tar hand om drift av system och servers är detta en bra lösning.

Vi erbjuder även tekniskt driftstöd till våra kunder som vill ha egen server men behöver förstärka sin egen organisation med teknisk support.

Molntjänster

Copernicus kan levereras som en molnlösning. Fördelen med en molnlösning är att ni då delar med andra kunder på resurser som t ex processorkraft, lagring, funktioner och tjänster över internet. Ni behöver då inte ha den tekniska kunskapen eller kontrollen över infrastrukturen.

En molnlösning hos Exicom innebär att Copernicus kan levereras till lägre risk och anpassas till verksamhetens prioriteringar och samtidigt ge ökad synlighet, kontroll och automation – allt till en lägre total kostnad. Vår molnlösning ger dig möjlighet att enbart fokusera på verksamhetsfrågor.

Vi samarbetar med bl a Amazon, en av världens största molnleverantörer. Vi har även samarbete med svenska leverantörer om ni vill säkerställa att all data lagras inom Sveriges gränser.

Webbläsare

Copernicus kan användas tillsammans med marknadens vanligaste webbläsare som MS Internet Explorer, Safari, Chrome och Firefox.

Vissa av funktionerna kräver tillåtelse att ladda ner en java applet för utökad funktionalitet.

Smartphones

Exicom har som långsiktig strategi att Copernicus funktioner kan användas på smartphones. De skall då användas och upplevas som en sk. native app, vilket spar på telefonens batteritid och du behöver inte alltid vara uppkopplad för att funktionerna ska fungera.

Apparna till Copernicus kommer att finnas på de plattformar som marknaden föredrar. I dagsläget finns de på iPhone och Android.

SOA

Copernicus stödjer SOA, dvs en tjänstebaserad arkitektur som medför att systemet kan kommunicera med andra system med exempelvis XML och SOAP.

I ett system uppbyggt enligt SOA är resurser tillgängliga för andra system inom ett nätverk som oberoende tjänster, och kan anropas och adresseras på ett standardiserat sätt. Syftet med SOA är att uppfylla de affärsmässiga kraven på ett IT-system.

Med andra ord en modern arkitektur!


 

Har du frågor?

Ifall du har några frågor om våra erbjudanden eller tjänster så är du välkommen att kontakta oss. Vi gör vårt bästa för att du ska få hjälp så snabbt och effektivt som möjligt.


Kontakta oss
KONTAKT
Svenska